Acasa > Consiliere psihologica > Consiliere pentru depresie

Depaseste starile depresive cu ajutorul unui specialist!

Depresia este o problema ce afecteaza un numar tot mai mare de persoane, fiind in prezent a patra afectiune la nivel mondial ca si raspandire.
Sigur ca este cat se poate de firesc sa fim tristi si suparati atunci cand evenimentele de viata cu care ne confruntam sunt negative, dar daca aceasta tristete persista pentru mai mult timp si ajungi sa te simtim coplesiti de sentimente de gol interior, neajutorare, lipsa de speranta, atunci este posibil sa te confrunti cu o tulburare depresiva.
Nu trata cu indiferenta starea ta de nefericire si actioneaza cat mai repede pentru ameliorarea ei! Starile depresive traite pe perioade prelungite de timp produc modificari asupra sistemului nervos, asupra secretarii substantelor din sistemul nervos care mai sunt numite si hormonii fericirii.

Cand ar trebui sa apelezi la consiliere pentru problemele de deprimare?

Ar trebui sa apelezi la serviciile unui psiholog atunci cand:

  • Simti o stare profunda de tristete, senzatia de gol interior sau irascibilitate, stari care se asociaza cu manifestări somatice și modificări cognitive, care ajung să afecteze în mod semnificativ capacitatea de funcționare a individului
  • Te simti deprimat marea majoritate a timpului din zi, in fiecare zi
  • Resimti o diminuare semnificativa a placerii in toate activitățile zilnice
  • Ai scazut semnificativ in greutate intr-o perioada scurta de timp
  • Ai probleme de somn
  • Te simti agitat sau foarte lent
  • Simti oboseală sau lipsa de energie in fiecare zi
  • Resimti o diminuare a puterii de concentrare ori de luare a deciziilor
  • Ai ganduri repetitive legate de moarte sau ganduri si planuri de sinucidere.

Iar toate aceste manifestari ajung sa iti afecteze in mod semnificativ capacitatea de functionare zilnica.

Ce vom face in cadrul sedintelor de consiliere?

Ceea ce predispun si favorizeaza aceste stari depresive sunt gandurile irationale. In cadrul sedintelor psihologul va efectua o evaluare pentru a identifica semnele si simptomele care se manifesta in cazul tau si intensitatea la care resimti anumite emotii si stari.
In urma sedintei de evaluare stabilim planul de interventie personalizat care se va focaliza pe identificarea si implementarea strategiilor optime pentru reluarea activitatilor benefice si regasirea placerii in realizarea lor. Totodata, te voi ajuta sa identifici gandurile irationale care stau la baza sentimentelor de deprimare, vinovatie, neajutorare ori lipsa de speranta si te voi invata strategii de modificare a acestor ganduri.

Strategiile de modificare a gandirii irationale odata invatate te vor ajuta si sa previi reaparitia pe viitor a starilor depresive.

Esti trist si suparat aproape tot timpul? Sunt momente in care iti vine sa plangi si nu stii de ce? Esti irascibil? Nu mai ai chef sa stai de vorba cu cei dragi sau sa faci lucrurile care nu demult iti faceau placere?

Apeleaza la un psiholog si afla cum o sedinta de consiliere face diferenta.

Vino la o sedinta in care te voi ajuta sa iti clarifici care sunt problemele cu care te confrunti si cum iti afecteaza ele echilibrul interior. Vom descifra impreuna mecanismul de functionare a starilor depresive, vei intelege cum ai ajuns tu sa traiesti aceste stari, vei invata strategii de demontare a acestor stari si vei invata cum sa gandesti sanatos astfel incat sa previ aparitia starilor depresive in viitor. Prima sedinta este gratuita!

Fa o programare acum