Acasa > Evaluare psihologica

Evaluarea psihologica este un proces complex care presupune integrarea informatiilor obtinute de catre psiholog in urma interviului clinic si a administrarii instrumentelor de evaluare pe care acesta le considera necesare. Informatiile obtinute in urma evaluarii psihologice vor sta la baza formularii unui diagnostic clinic si a recomandarilor ulterioare pentru consiliere psihologica sau psihoterapie.

Evaluarea psihologica este din ce in ce mai solicitata, iar aceasta solicitare consideram ca este una extrem de justificata.
Este important sa stii nivelul de dezvoltare la care este copilul tau pentru ca sa alegi gradinita, scoala sau serviciile cele mai bine adaptate nevoilor sale.
Este necesar sa stii nivelul de dezvoltare, nivelul de intelect ori gradul de deteriorare cognitiva pentru a te asigura ca cei pe care ii ai in grija sunt incadrati in gradul de handicap corespunzator.
Angajarea pe diferite posturi in mod cert necesita si o evaluare psihologica.
Este esentiala preocuparea ta pentru autocunoastere si dezvoltare personala, iar orice astfel de proces incepe cu o evaluare psihologica pentru a determina care sunt nevoile de imbunatatire cognitiva si comportamentala.

In cadrul cabinetului individual de psihologie Luca Stefania poti beneficia de servicii de psihologie clinica ce includ printre altele:
– psihodiagnostic, evaluare clinica si interventie pentru copii si adulti,
– evaluarea componentelor tabloului clinic : distres, simptome de anxietate, simptome de depresie,
– evaluarea dezvoltarii,
– evaluarea copingului cognitiv-emotional (a strategiilor de reglare cognitiv-emotionala),
– evaluarea intelectului,
– evaluarea personalitatii
– evaluare necesara angajarii (aviz psihologic angajare si evaluarea psihologica a personalului)
– evaluare psihologica necesara pentru eliberarea certificatului de incadrare in grad de handicap

Instrumentele folosite in cabinet pentru evaluarea si testarea psihologica sunt licentiate si validate stiintific.

Fa o programare acum