Acasa > Stefania Luca

photo 11 Prima mea pasiune a fost matematica. Datorita acestui fapt am ales Liceul de informatica “Tiberiu Popoviciu” si, mai apoi, profesia de inginer, pe care am aprofundat-o urmand cursurile Universitatii Tehnice din Cluj Napoca.

Inca de pe bancile liceului si a facultatii am simtit o afinitate pentru activitati care presupuneau interactiunea interumana si sprijinirea celor din jur. Astfel, de foarte timpuriu, am oferit meditatii la matematica, iar aceasta oportunitate de a contribui la dezvoltarea celor mai putin favorizati mi-a oferit o satisfactie deosebita.

Dupa absolvire, am profesat ca si inginer in vanzari pentru o perioada de 10 ani, timp in care evolutia mea a fost pana la nivelul de Sales Manager cu acoperire nationala.

Odata cu apropierea varstei de 30 de ani a inceput sa imi fie tot mai clara nevoia mea de a-mi indrepta atentia asupra realitatii si a experientei pe care o traieste individul. Spusele lui Einstein au constituit piatra de temelie pentru ceea ce avea sa devina noua mea profesie, aceea de psiholog: “Cum este oare cu putinta ca matematica, un produs al gandirii omenesti independent de orice experienta, sa se potriveasca totusi atat de bine obiectelor realitatii? Poate, asadar, ratiunea umana sa cerceteze insusiri ale lucrurilor reale prin simpla gandire, fara ajutorul experientei?
La aceasta se poate raspunde , dupa parerea mea, scurt: in masura in care propozitiile matematicii se raporteaza la realitate, ele nu sunt sigure, iar in masura in care sunt sigure, ele nu se raporteaza la realitate.”
(Einstein, 2006)

Chiar daca lumea exterioara exista independent de subiectul uman, experienta si conceptia subiectiva a individului asupra realitatii este personala, unica si niciodata definitiva. Acest fapt a ajuns sa ma preocupe in mod deosebit, asa incat am decis sa il aprofundez prin intepmediul profesiei de psiholog.

Formarea mea este de facutra cognitiv-comportamentala, iar decizia de a adopta aceasta paradigma a venit oarecum firesc, fiind paradigma psihologica cel mai bine sustinuta stiintific si cu cea mai mare preocupere pentru ceea ce se numeste “evidence based practitioner”, adica un practician care intelege si imbratiseaza nevoia unui suport stiintific solid pentru practica sa din cabinet.

Sunt membru al Colegiului Psihologilor din Romania si detin drept de libera practica pentru specialitatile Psihologie clinica si Consiliere psihologica – cognitiva si comportamentala.

Printre formarile in domeniu:
Formare in Psihologie in cadrul Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei al Universitatii Babes Bolyai din Cluj Napoca (2010-2013)
Formare in cadrul Masteratului de Psihologie Clinica, Consiliere Psihologica si Psihoterapie al Universitatii Babes Bolyai din Cluj Napoca (2013-prezent)
Formare in tehnica de “Terapie asistata de animale” in cadrul Asociatiei Dog Assist din Cluj Napoca (2013 – 2014)
Participare la workshop-ul de “Neuro linguistic programming (NLP)” (2013)
Formare in “Metoda de antrenament autogen Schultz” (2012)
Participare la training-ul “Inteligenta emotionala”, modulele “Rolul emotiilor in relatiile interumane si Autoreglare” (2011)

Fa o programare acum