Acasa > Consiliere psihologica > Consiliere pentru anxietate

Depaseste starile de anxietate cu ajutorul unui specialist!

O treime din populatie se confrunta in prezent cu una dintre formele tulburarilor anxioase. Ceea ce este important de stiut este faptul ca reactia de “lupta sau fuga” implicata in anxietate este una cat se poate de utila si fireasca, doar ca in cazul problemelor de anxietate aceasta reactie a ajuns sa fie exagerata si are nevoie de “recalibrare” care este posibila, dar care este indicat sa fie facuta cu ajutorul unui specialist psiholog.

Cand ar trebui sa apelezi la consiliere pentru problemele de anxietate?

Ar trebui sa apelezi la serviciile unui psiholog pentru problemele de anxietate atunci cand:

  • Simti o frica foarte intensa de a nu fi judecat de ceilalti, de a nu te pune in situatii jenante, de a nu gresi, de a nu te face de ras, de a nu fi observat si analizat de catre ceilalti. Posibil ca aceasta frica sa te faca sa eviti interactiunile sociale sau participarea la anumite situatii sociale si sa se asocieze cu palpitatii, tremur, inrosirea fetei, disconfort digestiv si uneori chiar senzatia de “inghet”
  • Eviti situatiile in care ai putea fi in centrul atentiei si eviti sa te uiti in ochii persoanei atunci cand purtati o discutie, fapt ce contribuie la izolarea ta sociala
  • Constati ca ti-ai format un obicei in a te ingrijora exagerat de tare. Chiar daca iti dai seama ca ingrijorarile sunt exagerate nu reusesti sa opresti acest flux al ingrijorarilor care iti cuprinde mintea
  • Ti se intampla sa ai momente, fara sa poti identifica un motiv, in care esti agitat (a), ai impresia ca nu iti ajunge aerul sa respiri, transpiri brusc, simti dureri in piept, ai palpitatii si ti-e frica sa nu pierzi controlul asupra situatiei si sa se intample ceva grav
  • Ai trecut printr-un eveniment de viata traumatizant si ai amintiri spontane si intruzive cu scene ale evenimentului, iti reapar in vis scene ale evenimentului, incerci sa eviti locuri sau obiecte legate de trauma, ai dificultati in ceea ce priveste somnul si apar dificultati de concentrare

Ce vom face in cadrul sedintelor de consiliere?

Te astept la o sedinta de evaluare psihologice pentru a identifica in mod riguros si structurat care sunt dificultatile cu care te confrunti si daca ele reprezinta elemente ale unei tulburari de anxietate.
In urma sedintei de evaluare vom formula o lista de probleme pentru care te voi ajuta sa identifici cauzele si ce este de facut pentru a-ti imbunatatii conditia.
Dupa a doua sedinta vom lua, pe rand, fiecare problema din lista ta si vom actiona pe mecanismele psihologice implicate astfel incat sa depasesti fiecare problema in parte si sa te simti din nou confortabil si in echilibru.
Vei reusi astfel sa te bucuri din nou de o viata cu mai putine ingrijorati, mai putina evitare, mai putine stari fizice neplacute, mai multa interactiune sociala, mai multe oportunitati fructificate; intr-o sintagma mai multa satisfactie.

Si nu uita! Prima sedinta este gratuita.

Fa o programare acum