Interactiunea copil – animal de companie

afisstefi

 

Dragi parinti si viitori parinti, va invitam la o serie de intalnire dedicate interactiunii copil – animal de companie.

Speram ca in urma acestor intalniri sa decideti intelept cu privire la integrarea unui animal de companie in familie si cu privire la diversificarea modalitatilor de interactiune a copilului vostru cu animalele si cu mediul inconjurator.

Modul I – Calatorie in lumea celor care nu cuvanta

Ai observat si tu atractia aproape miraculoasa a copilului tau pentru animale?
Vino sa aflii cum se explica acest fapt si de ce este bine sa ai un animal de companie aproape de copilul tau.

Stiai ca detinatorii de animale de companie ajung sa isi formeze o imaine de sine care include intr-o oarecare masura si reprezentarea companionului?
Vino sa aflii despre influenta animaleleor de companie asupra imaginii de sine, a stimei de sine, ori asupra interactiunilor sociale.

Stiai ca detinerea unui animal de companie poate aduce beneficii asupra dezvoltarii fizice si asupra dezvoltarii psihice a copilului tau?
Vino sa aflii despre influenta interactiunii asupra sanatatii, asupra dobandirii echilibrului si autonomiei, ori asupra dezvoltarii adultului echilibrat.

Ce se intampla cand prietenul necuvantator al copilului moare? Cum depasiti acest moment? Cum il va influenta aceasta pierdere pe micut?
Este sigura din punct de vedere medical detinerea unui animale de companie?
Vino sa aflii si sa discutam raspunsurile la aceste intrebari.

Daca ti-ai pus aceste intrebari sau ai aceste curiozitati, te asteptam pentru a discuta raspunsurile in data de 28 Februarie ora 10:30, la sediul Burtica Mea, sa participi la o sesiune sustinuta de Stefania LUCA, psiholog clinician si consilier psihologic, specializat si in terapia asistata de animale

Modul II – Distreaza-te alaturi de catelul Bes – prietenul copiilor

Vino, impreuna cu micutul tau, sa descoperi activitatile asistate de animale, specificul terapiei asistate de animale, sa inveti si sa exersezi activitatile specifice programelor de optimizare si dezvoltare a copiilor. Va fi ocazia perfecta sa afli cum poti fructifica la maxim beneficiile interactiunii copil-caine.
Vei participa, impreuna cu copilul tau, la activitati care contribuie la cresterea tolerantei la frustrare, la imbunatatirea atentiei, la invatarea de abilitati sociale precum asteptatea randului ori colaborarea si multe altele lucruri interesante si utile.

Daca vrei sa invati activitati specifice pentru interactiunea optima copil-caine, atunci te asteptam, impreuna cu copilul tau, in data de 14 Martie, ora 10:30, la sediul Burtica Mea, unde veti avea ocazia sa-l cunoasteti pe BES, catelul care aduce zambetul pe buze copiilor in sedintele de terapie si activitati asisteta de animale.
Sesiunea va fi sustinuta de George Mosoia – Presedinte al Asociatiei de terapie asistata de animale “Dog Assist” impreuna cu Bes – caine atestat pentru terapie si activitati asistate de animale si va fi moderata de Psiholog Luca Stefania,

Modul III – Despre decizia includerii in familie a unui animal de companie

“ Imi plac foarte mult cainii mari si impunatori.” “Vreau sa am langa mine un animalut care sa fie ca o jucarie pentru noi.” “Cum sa imi deranjez cainele cand mananaca?”, “Cata brutalitate sa pui zgarda strangulanta unui caine.” “ Le voi cumpara copiilor mei un animalut.” “Cadoul meu surpriza pentru persoana aceasta va fi un animal de companie.” “ Ce energic da din coada catelul acesta, sigur se bucura foarte mult sa ne intalneasca, atunci ne ducem sa ne jucam cu el.”

Sunt doar cateva dintre afirmatiile din care pot decurge urmatoarele intrebari, carora vom incerca sa le gasim raspunsul in cadrul acestui modul.

Cand este potrivit sa iei decizia includerii unui membru necuvantator in familie?

Care este rasa/specia cea mai potrivita pentru familia ta?

Ce implicatii are asupra vietii de familie noul membru necuvantator?

Care sunt greselile frecvente in interactiunea cu animalele de companie si efectele lor?

Daca ai rostit aceste afirmatii sau iti pui aceste intrebari, te asteptam pentru a gasi raspunsurile in data de 28 Martie, ora 10:30, la sediul Burtica Mea, sa participi la o sesiune sustinuta de Stefania LUCA, psiholog clinician si consilier psihologic, specializat si in terapia asistata de animale, voluntar al Asociatiei pentru protectia animalelor “Arca lui Noe” de peste 10 ani.

Locatie: Sediul ‘Burtica mea’
Investitia ta: 35 lei/ modul
Inscrieri: contact@burticamea.ro sau la numarul de telefon 0744 61 41 41