Pentru relatia ta de cuplu

Luna Februarie este luna indragostitilor, iar unii dintre noi isi apleaca in aceasta luna atentia mai mult asupra relatiei de cuplu. Este luna in care il sarbatorim pe Sfantul Valentin si pe Dragobete, doua sarbatori care celebreaza dragostea si uniunea dintre doua persoane care se iubesc si se respecta.

Dar ce se intampla cu acele cupluri care nu folosesc aceste doua ocazii pentru a-si celebra iubirea lor? Inseamna ca se iubesc mai putin? Inseamna ca sunt mai putin implicati in relatia lor de cuplu? Poate ca da, poate ca nu. Cineva foarte recent imi spunea: “Multi ani Sarbatoarea Sfantului Valentin nu a fost prezenta in viata mea, nu a facut parte din obiceiurile noastre ale romanilor. Ea a aparut in viata mea cam pe cand aveam 20 si ceva de ani. Mi se pare ciudat sa incep sa o sarbatoresc acum. “
Iata cum pentru unii dintre noi aceste ocazii sunt importante si ne dau prilejul sa ne cream obiceiuri de sarbatoare, iar pentru altii sunt mai putin importante fara ca asta sa reprezinte o mai putina implicare in relatia de cuplu.

Ceea ce este totusi important de retinut este faptul ca, pentru a avea o relatie durabila, este esential sa ne implicam in crearea unei legaturi profunde de iubire si prietenie, in crearea de momente speciale petrecute impreuna, in evidentierea comportamentelor si a emotiilor pozitive, sa ne incurajam partenerul sa isi urmeze visele si, nu in ultimul rand, sa ne cream propriile valori si scopuri comune.

Poate ca unii dintre voi veti spune: “Bine, bine, dar daca exista iubire intre noi nu mai trebuie sa facem nimic, se intampla totul de la sine atunci cand intre noi este iubire adevarata”. Cat se poate mai neadevarat! Iubirea intr-un cuplu este esentiala si va fi baza solida pentru relatie, dar asta nu garanteaza ca toate celelalte elemente care fac o relatie sa dureze vor veni de la sine.
Sentimentul ca lumea este la picioarele noastre si ca putem muta muntii impreuna este caracteristic primei etape ale unei relatii pe care noi o numim indragosteala si careia oamenii de stiinta ii spun obsesie sau iubire obsesiva. Este etapa in care credem ca am putea face totul pentru celalalt si ca el/ea ar face la fel.

Dar aceasta etapa nu dureaza la nesfarsit, iar ceea ce poate sa ii ia locul este iubirea rationala care are la baza o combinatie intre sentimente profunde de iubire si gandirea rationala. Acest tip de iubire este durabila si presupune o alegere: “In fiecare zi aleg sa te iubesc, chiar daca stiu ca nu tot ceea ce te caracterizeaza este pe placul meu.”

Primavara se apropie cu pasi repezi, iar luna Martie ne ofera noi momente de sarbatoare. Celebram Martisorul si odata cu el fiecare femeie pe care o consideram delicata asemeni unei flori de primavara. Celebram Ziua Mamei, ocazie cu care ne exprimam iubirea si aprecierea fata de fiinta care ne-a dat viata. In luna Martie va provocam si noi sa continuati in a va apleca atentia supra relatiei voastre de cuplu si sa participati la seria de intalniri pe care vi le propunem sub denumirea de “Investeste in relatia ta de cuplu.”

Vezi detalii pentru participare aici.