Terapie de cuplu

Care este scopul terapiei de cuplu?

În funcție de etapa în care ne aflăm în relație, scopul consilierii poate să difere.
În etapa de formare a ... > citește tot răspunsul

În funcție de etapa în care ne aflăm în relație, scopul consilierii poate să difere.
În etapa de formare a cuplului, consilierea contribuie la crearea între parteneri a unei legături bazate pe cunoaștere, atașament, admirație și încredere.
În etapa de criză, scopul consilierii este înțelegerea elementelor care stau la baza situației de criză, contribuie la învățarea unor strategii eficiente de gestionare a conflictului și ieșire din situația de criză.
În etapa de ”luptă pentru putere și dominanță”, scopul consilierii este de a înțelege că partenerii sunt coechipieri și nu fac parte din echipe adverse. Cei doi sunt împreună, iar problema nu sunt ei, ci stă în fața lor și necesită a fi rezolvată prin colaborare și cooperare.
În etapa de plafonare și distanțare, scopul consilierii este de a găsi modalități de reconectare și de revitalizare a relației.
Oricare ar fi scopul tău/al vostru, puteți conta pe mine!

> închide întrebarea

Este obligatoriu să participăm amândoi la ședințe?

Dovezile științifice ne arată că participarea ambilor parteneri la sedințe crește probabilitatea de rezolvare a problemelor relaționale.
Cu toate ... > citește tot răspunsul

Dovezile științifice ne arată că participarea ambilor parteneri la sedințe crește probabilitatea de rezolvare a problemelor relaționale.
Cu toate acestea, relația este influențată de dinamica stabilită între cei doi parteneri, iar schimbarea adusă în dinamica de unul dintre parteneri va schimba întreaga dinamică. Astfel, dacă partenerul tău nu este decis sau nu își doreste să vină la consiliere, haide tu, iar asta va aduce mult mai multă valoare relației, decât să vină el cu forța.

Mai este o convingere pe care aș vrea să o demontez: ”Degeaba fac eu jumătate din drum, dacă nu face și celălalt jumătate.” Această convingere ne influențează să ne așezăm confortabil în noi și să așteptăm ca celălalt să facă ceva. Cheia este să ne uităm înspre noi și să ne procupăm întâi de cum ne parcurgem partea noastră de drum, înainte să așteptăm ceva din partea celuilalt.

> închide întrebarea

Îmi garantează terapia de cupllu repararea și salvarea relației?

Terapia de cuplu poate garanta câteva lucruri, dacă este practicată profesionist. Ea poate garanta oferirea unui spatiu sigur pentru dezvăluire, poate garanta ... > citește tot răspunsul

Terapia de cuplu poate garanta câteva lucruri, dacă este practicată profesionist. Ea poate garanta oferirea unui spatiu sigur pentru dezvăluire, poate garanta implicarea terapeutului în înțelegerea dificultăților și oferirea de sugestii pentru depășirea lor.

Terapia de cuplu poate indica înspre elementele de ruptură și poate oferi soluții pentru repararea lor, dar nu poate garanta repararea sau salvarea relației.

> închide întrebarea